Представљени сервиси еПросвете: почиње пилот фаза есДневника

Представљени сервиси еПросвете: почиње пилот фаза есДневника

August 24, 2017 Вести 0

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић присуствовали су данас представљању пројекта еПросвета и првог сервиса есДневник Другој економској школи у Београду.

Брнабић је у Другој економској школи у Београду, где су поменути пројекти представљени у присуству министра просвете, науке и технолошког развоја Младена Шарчевића, истакла да ће просвета од 2018. године први пут имати стање које је боље него што је било пре смањивања плате од 10 одсто.

Она је указала на то да је у последње две године просвета враћена на свој ранији ниво, и додала да је претходна влада оставила фискалну консолидацију и добар буџет, тако да садашња влада има прилику да се не бави тешким економским мерама, већ мора само да их одржи, а може да се посвети и стварању раста. Према њеним речима, тога нема без образовања и због тога је овај пројекат успостављен.

Министар Шарчевић се захвалио председници Владе на посвећености и подршци пројекту и додао да је просвета  добила пуно задатака , а есДневник је један од њих.  Шарчевић је истакао  да  ће се у наредном периоду Министарство уводити велике програме у области образовања и да је оптимистичан по питању резултата.

Председница Владе је исказала захвалност директорима који учествују у првој фази пилот пројекта, најавивши да ће по фазама бити увођено још новитета. Она је оценила да је у 2016. и 2017. години доста урађено за просвету, да то и даље није довољно, али је тренд који показује да је опредељење Владе боља ситуација у просвети.

 

ПРОЧИТАЈТЕ ВИШЕ У ОБЈАВИ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Електронски дневник штеди време потребно за евиденцију, на чак, једну четвртину у односу на време потребно за евиденцију у папирном дневнику. Родитељи могу у сваком тренутку да приступе подацима из дневника и то само за своје дете.

есДневник има највиши ниво заштите података, који се чувају на серверу у Србији, а обезбеђени су и двадесетчетворочасовни физички надзор система, корисничка подршка и систем обука и помоћи корисницима.