Почели тренинзи пилот школа еПросвете

Почели тренинзи пилот школа еПросвете

August 23, 2017 Вести 0

Почели су тренинзи за директоре и наставнике, као и посебне обуке за администраторе школа које учествују у пилот пројекту националног електронског дневника – есДневник, као једног од планираних електронских образовних сервиса пројекта еПросвета. Кроз овонедељне тренинге тежимо да, осим упознавања са техничким аспектима сервиса еПросвете, упознамо директоре школа са самим пројектом са додатним фокусом на имплементацију есДневника у пилот школама.

Од почетка школске 2017/18. године, еПросвета у школе Србије уводи дигитализован процес који обезбеђује ЈЕДНОСТАВНО, ДОСТУПНО, СИГУРНО уношење, вођење и анализу рада, напретка и постигнућа ученика, наставника и саме школе. еПросвета нуди механизме за унапређење националног образовног система у целини. 

Уштеда времена, електронско вођење евиденција и дневника рада, електронско вођење часа помоћу националних одобрених дигиталних образовних садржаја, еЛектире, аналитика учења и слично, неке су од погодности које ће директно користити наставници и ученици. С тим у вези, еПросвета тежи ојачавању везе наставник-родитељ-ученик, док је институционална помоћ само у виду олакшавања законских процедура и доступности сервиса еПросвете школама!